Är det en klok idé att börja investera i krypto?

Publicerad

Världen kring kryptovalutor är ny och ofta förvirrande. De goda nyheterna är dock att det idag är väldigt lätt att få tag på information kring detta direkt på webben.

I den här artikeln kommer vi att gå igenom om det är en klok idé att börja investera i kryptovaluta, samt hur du kan göra om du vill hoppa på denna populära trend du också.

Men innan vi sätter igång vill vi påpeka att det alltid finns en risk vid investeringar. Kryptovalutor i synnerhet tenderar att vara väldigt volatila (stora prissvängningar) och om du har otur kan du förlora allt du har investerat.

Kryptovalutor är ännu väldigt nytt

Visst har kryptovalutor funnits i ett par år, men om man jämför med till exempel börsen är kryptovalutor än så länge ett väldigt nytt fenomen.

Det är såklart svårt att förutsäga om eller hur kryptovalutor kommer att utvecklas och vilken som är bäst att investera i.

Men om man kollar på kryptomarknaden i stort tror vi att i takt med att gemene man får upp ögonen för kryptovalutor och dess stora potential kommer priserna bara att fortsätta öka.

Krypto är framtiden

Många tror att krypto är framtiden. Och varför skulle det inte vara det? Kryptovalutor är ett säkert, decentraliserat alternativ till vanliga valutor.

Såklart är det ingen som kan spå in i framtiden, men vi tror att det finns en stor chans till att kryptomarknaden som helhet kommer vara betydligt större i framtiden.

Krypto kan ge stora vinster

Om kryptovalutor fortsätter att stiga som de har gjort på sistone kan dina pengar vara värda mycket mer i framtiden.

Givetvis garanterar inte historisk avkastning något för framtiden, men det finns helt enkelt potential till att det kan bli så om man utgår från hur det varit historiskt.

Ett bra sätt att diversifiera din portfölj

Kryptovalutor är ett utmärkt sätt att diversifiera din redan befintliga portfölj. Som du säkert känner till är det viktigt att försöka hålla ner sina risker.

Och om du redan har pengar investerade i aktier och fonder kan en investering i krypto vara ett bra sätt att sprida risken på. Se dock till att du läser på ordentligt och gör en egen analys innan du placerar dina pengar i kryptovalutor.