Tips för dig som vill börja investera pengar

Publicerad

Investering är ett ord som skrämmer många människor. För de flesta låter det komplicerat och riskabelt. Trots att det alltid finns en risk med att investera, är detta i verkligheten ett mycket effektivt sätt att bygga upp en förmögenhet genom att låta dina pengar jobba åt dig.

Investering behöver inte vara svårt eller skrämmande; det krävs bara lite utbildning om hur det fungerar och vilka typer av investeringar som finns tillgängliga. Den här artikeln tar upp fem vanliga myter om investeringar.

Nu sätter vi igång!

Det finns många olika ställen som man kan investera sina pengar

Det finns många olika ställen där du kan investera dina pengar, men de tre vanligaste är peer-to-peer-lån, fastigheter och aktiemarknaden.

Det finns för- och nackdelar med varje typ av investering. Nyckeln är att hitta en investering som passar din risktolerans samtidigt som du också ger dig en lämplig avkastning på dina pengar.

Stressa inte för mycket om att själv förvaltar investeringarna

Att investera är inte så enkelt. Om du är intresserad av att lära dig investera bör du försöka lära dig så mycket som möjligt för att di ska kunna ta reda på vilken typ av investeringsstrategi du vill använda.

Det finns idag väldigt många olika hemsidor där du kan lära dig väldigt mycket om investeringar.

Var långsiktig i ditt sparande

Alltför ofta försöker nya som gamla investerare att tajma marknaden.

De får panik när marknaden går ner och försöker investera mer just då. Målet med investeringar är inte att vara perfekt, utan att ha en plan och se till att hålla fast vid den genom toppar och dalar så att du kan se dina sparmål förverkligas.

Man brukar säga att time in market beats timing the market, och sanningen är att det faktiskt ligger väldigt mycket sanning i detta talesätt.