Vad är Bitcoin?

Publicerad

Bitcoin är en digital valuta (kryptovaluta) och ett betalningssystem som skapas och innehas elektroniskt. Det släpptes som programvara med öppen källkod 2008 av en okänd programmerare eller grupp programmerare under namnet Satoshi Nakamoto, och än idag vet man inte vem denna grupp eller person är.

Vi tycker att det är viktigt att fler får ökad kunskap kring Bitcoin och därför kommer vi att berätta mer om vad Bitcoin faktiskt är, om det finns några fördelar med Bitcoin, och var man kan köpa denna kryptovaluta.

Nu sätter vi igång!

Vilka är fördelarna med Bitcoin?

Det finns många fördelar med Bitcoin, som t.ex. att det är inte bundet till något land och att det därmed inte finns någon centralbank som kontrollerar valutan. Dessutom kostar det relativt lite och går hyfsat snabbt att göra överföringar.

Många ser även Bitcoin som en bra investering och som ett skydd mot inflation. Så det finns de som använder Bitcoin för att göra överföringar till andra, men de finns även de som främst köper Bitcoin som en slags investering.

Bitcoins potentiella tillväxt kan inte ignoreras

Bitcoin har potential att nå väldigt höga höjder. Enligt experter kan Bitcoins pris öka ända upp till 500 000 dollar under de kommande tio åren. Och vissa tror att det kan bli mer än så.

Men det finns såklart dock inga garantier när det kommer till detta. Så om du planerar att investera i Bitcoin rekommenderar vi att du först gör din egna analys. Kom även ihåg att man kan förlora det investerade kapitalet om man köper Bitcoin.

Var kan man köpa Bitcoin?

Nu är det dags att köpa dina första Bitcoins är den första du bör göra att skapa en plånbok. För precis som med fysiska pengar behöver du kunna förvara dina Bitcoins någonstans.

När du har skapat en plånbok är det därefter dags att köpa dina första Bitcoins. Och det finns faktiskt flera olika sätt som du kan göra detta på. Några exempel är:

  • Utländska aktörer som t.ex. Binance och Coinbase
  • Svenska företag som t.ex. Safello, Trijo, och BTCX

Oavsett var du väljer att köpa dina Bitcoins är det viktigt att du förvarar dem säkert. För om du skulle råka bli hackad eller på något sätt bli av med dina Bitcoins finns det tyvärr ingen som kan hjälpa dig att få tillbaka